יתרונות
הייצור במשטחים אופקיים, מאפשר השגחה מתמדת של מחלקת בקרת האיכות על מהלך הייצור ועל תוצריו.
ייצור האלמנטים במפעל סיבוס רימון בצורה אופקית מקנה יתרון בולט ובלעדי מבחינת בקרת האיכות. בשיטה המתועשת בסיבוס רימון, מוקצים משאבים מקצועיים ואנשי מקצוע מומחים, שכל תפקידם הוא לפקח ולנטר על איכות הביצוע והעבודה על פי התקנים המחמירים ביותר, להם מחויב המפעל.
קיצור משמעותי של לוח הזמנים לביצוע השלד, באמצעות תחילת ייצור האלמנטים לכל קומות הבניין, במקביל עם ביצוע יסודות הבניין.
יותר יזמים ואדריכלים רואים היום בבנייה המתועשת שיטה עדיפה, הן מבחינת איכות הבנייה והן מבחינת מהירות ההקמה. שיטה זו, המועדפת ביותר בעולם המערבי, צורכת כוח אדם מועט, יחסית לשיטות המסורתיות וחצי המתועשות למיניהן. שיטות אלה, המסתמכות על כוח אדם רב, פשוט וזול, מעכבות את שלב בניית שלד הבניין, המוכר גם בכינויו – שלב "העבודות הרטובות".
בנייה מתקדמת בשיטה המתועשת, מבטיחה קצב התקדמות עקבי ואמין בשלבי בניית שלד הבניין.
השיטה המתועשת מנטרלת את התלות בגיוס כוח אדם מקצועי והשגת פועלים פשוטים, שהינה, ללא ספק, אחת הבעיות המרכזיות בענף הבנייה, הגורמות לאי עמידה בלו"ז, לקשיים בעמידה בתקציב ועלולה להוביל להפסדים גדולים כתוצאה מחוסר כוח אדם.
תלות זו, הקיימת בשיטות הבנייה האחרות, משפיעה בעקיפין גם על איכות הביצוע ומהווה גורם עיקרי להפסדים של חברות הבנייה ולמשק הישראלי.
הבנייה בשיטה המתועשת מקטינה משמעותית את כמות העבודות הרטובות והיציקות בבניין לכ- 30% בלבד והופכת אותה לירוקה וידידותית יותר לסביבה.
לשיטה המתועשת יתרונות משמעותיים מבחינת איכות הסביבה:
- רוב העבודות הרטובות של מתרכזות תחת שליטת המפעל. דבר המאפשר להגביר את השליטה על כל פסולת הבניין, שמפונה בסופו של דבר למחזור ולאתרי הטמנה מאושרים.
- שליטה מלאה על הפרדת פסולת כללית והפנייתה למחזור.
- הקטנת נפח המשאיות ותנועת מערבלי הבטון, המשאבות ושינוע חומרי הבניין למיניהם לכל אתרי הבנייה המפוזרים ברחבי הארץ. ייצור הבטון בשיטה המתועשת מתרחש אך ורק בשטח המפעל ושינוע הבטון מתבצע בתוך המפעל. כל שאר חומרי הגלם משונעים אל שטח המפעל, יתרון החוסך בדלק, בזיהום אוויר ובזמני שינוע.